Bahasa berbudaya

Today I will write dalam bahasa melayu kerana ia akan dipenuhi dengan kata-kata kesat yang berbentuk prosa. Ini sejajar dengan langkah untuk tidak dikategorikan sebagai sebuah blog yang tidak mempunyai gaya unggul di kalangan pembaca bahasa inggeris.

Semenjak berubah kerjaya dari seorang wartawan kepada penulis kreatif, tidak banyak bezanya dari segi cabaran kerana bagaikan berjuta-juta sperma yang berenang mencari telur wanita, yang berjaya menghasilkan insan kadangkala terdiri dari spesies sperma celaka.

Hasilnya adalah seorang yang egois dan bodoh lebih teruk dari stigma wanita berambut perang.

Biarlah saya huraikan kepepetan mereka ini. Secara logik, kita tak boleh membaca fikiran orang lain. Tetapi, ada segolongan yang merasakan, kita perlu tahu bagaimana hendak memuaskan hati mereka tanpa mendapat sebarang panduan.

Mungkin kita harus lebih peka, tapi kalau anda bersikap seperti pelacur yang belum mendapat bayaran selepas memberi kerja tangan onani kepada lelaki bersaiz ikan paus yang belum mandi seminggu, ia tetap tak akan mengubah hakikat bahawa masalah komunikasi selalunya mengakibatkan masalah.

Oleh itu sangat penting untuk sentiasa menyatakan isi hati dan pendapat anda. Seks tak akan memancutkan anda sekiranya pasangan anda tidak diberitahu apa yang sedap.

Bayangkan dalam hidup, anda sedang melakukan seks dalm bentuk manifestasi lain. Komunikasi untuk mengelak komplikasi.

Posted with WordPress for BlackBerry.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s